Υπάρχει μια λέξη που αν μπορούσε να πάρει μορφή , θα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα! Θα είχε απαγορεύσει δια νόμου να την χρησιμοποιούμε.
ΑΓΑΠΗ .
Πόσο μα πόσο παρεξηγημένη!

_ Αγάπη μου πόσο όμορφη είσαι σήμερα! ( Χάλια είσαι όπως πάντα αλλά είμαι πολύ ευγενική για να σου το πω).

_Πόσο καιρό έχω να σε δω.Μου έλειψες πολύ.Το ξέρεις πόσο σε αγαπώ.( Ούτε που θυμόμουν την ύπαρξή σου και σκασίλα μου για το τι κάνεις).

Βαφτίσαμε την διπροσωπία καπατσοσύνη , και κάνουμε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο όνομα της αγάπης.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν την θέλουμε στην ζωή μας, όμως δεν αντέχουμε το βάρος της. Την ψάχνουμε συνήθως το βράδυ που η μοναξιά ζυγίζει πολλά καντάρια. Όταν την δούμε στο φως της μέρας αλλάζουμε δρόμο.

Πιο πολύ είμαστε ερωτευμένοι με την έννοια. Στην ουσία όμως δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε το παραμικρό ώστε να γίνει κομμάτι της ζωής μας.

Και αυτό γιατί αγάπη είναι αυταπάρνηση.
Είναι θυσία.
Είναι δόσιμο χωρίς ανταλλάγματα
.

 • Η αγάπη είναι άλλη μια επιλογή μας. Δεν έρχεται ουρανοκατέβατη. Επιλέγουμε να την έχουμε στην ζωή μας. Με την προυπόθεση πως κάποτε ( συνήθως στην παιδική μας ηλικία) την νοιώσαμε, την βιώσαμε , άρα την αναγνωρίζουμε και συνεχίζουμε να την αποζητούμε. Παιδιά που δεν αγαπήθηκαν αρκετά είναι πολύ δύσκολο να πάρουν και να δώσουν αγάπη. Είναι σαν να ρωτάς το χρυσόψαρο αν του λείπουν οι ουρανοί!

 • Το να είσαι παθιασμένος με τον άλλον και να κάνεις τρελά πράγματα , δεν σημαίνει πως τον αγαπάς. Αυτό είναι πάθος δεν είναι αγάπη.Η αγάπη είναι καλοσύνη. Είναι υπομονή. Θέλει χρόνο και ηρεμία και συντονισμό.Θέλει δουλίτσα δεν εμφανίζεται εν μια νυκτί :
  _Γειά σου με φώναξες? Εδώ είμαι και ήρθα για να μείνω!
  Έχεις την δύναμη να την αντέξεις?

 • Αν η ατζέντα σου είναι σφικτή και ο άλλος δεν χωρά σ'αυτή, μην τον παραμυθιάζεις πως τον αγαπάς. Όταν αγαπάς έχεις πάντα χρόνο και χώρο στην ζωή σου. ΠΑΝΤΑ . Όταν φτάσεις στο σημείο να ψάχνεις ελεύθερες ώρες στο καρνέ σου ... άστο! Ζήσε όπως έχεις επιλέξει. Βάφτισε την μοναξιά σου ελευθερία και πορέψου μαζί της. Όμως μην κλαψουρίζεις πως δεν σε αγάπησε κανείς. Για να πάρεις αγάπη πρέπει να δώσεις.

 • Οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει την αγάπη είναι καλοσυνάτοι . Ευγενικοί.Όμορφοι άνθρωποι. Όταν καταπιέζεις τον άλλον και δημιουργείς δύσκολες και άβολες καταστάσεις μην ισχυρίζεσαι πως τον αγαπάς. Η αγάπη έχει γεννηθεί για να δημιουργεί ηρεμία, ομορφιά. Ο εγωιστής αγαπά ... τον εαυτό του. Εξω απο τον εαυτό του, αυτός και μετά το εγώ του.

 • Όταν αγαπάμε γινόμαστε έναν με τον άλλον. Μια οντότητα. Ομάδα .Δεν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.

 • Δεν υπάρχει ιδανική και τέλεια αγάπη. Αυτά υπάρχουν στις διαφημήσεις με τα ηλιόλουστα πρωινά , τα γεμάτα τραπέζια και τους χαζοχαρούμενους ανθρώπους.
  Η πραγματική αγάπη συνυπάρχει ειρηνικά με την ρουτίνα , τα προβλήματα της καθημερινότητας , την βαρεμάρα ... με όλα τα πάνω και τα κάτω της ζωής. Το μεγαλείο της? Υπάρχουν δύο ακόμα χέρια να σηκώσουν λίγο το βάρος από τις πλάτες σου. Έτσι να ξαποστάσεις λίγο και να το ξαναφορτωθείς.

Γκούγκλαρες "αγάπη" και σε έβγαλε εδώ! Δεν ξέρω φίλε μου αν σε βοήθησα να κατανοήσεις έστω και λίγο το μεγαλείο της. Ξέρω όμως πως χωρίς αγάπη είσαι ανικανοποίητος. Ξέρεις πως κάτι λείπει και το ψάχνεις σε λάθος σημεία.

Μην φοβάσαι να αγαπήσεις. Ακόμα και να πληγωθείς , αξίζει να νοιώσεις πως έστω και για μια φορά αγαπήθηκες και αγάπησες.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήταν το ίδιο τυχεροί και να είσαι σίγουρος πως θα το ήθελαν με όλη τους την ψυχή.

"Αγάπη είναι να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη είναι να μπορείς να κατανοείς και να σέβεσαι τον άλλο και τις αποφάσεις του. Αγάπη είναι να βλέπεις κάποιον που είναι λάθος και εσύ να του δείξεις τον σωστό δρόμο.... Αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον και να θες το καλό του και μόνο. Όταν δεν μπορείς να τον έχεις κι όμως γνωρίζεις πως ο άλλος είναι καλά κι ευτυχισμένος και να είσαι και εσύ μαζί του γιατί θες το καλό του και δεν βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' όλα...."
§Γιώργος Αρτινόπουλος§!

agapi-me-lene