αλλαγή

ρουτίνα η [rutína] : η συνήθεια της καθημερινής, μηχανικής και τυποποιημένης επανάληψης των ίδιων δραστηριοτήτων και η δυσάρεστη έλλειψη εναλλαγής, πρωτοτυπίας.

Ο ορισμός της ρουτίνας. Έτσι για να μην μπερδευόμαστε! Το ξέρω πως λίγο σας ενδιαφέρει , όμως εγώ σας ενημερώνω πως λατρεύω την ρουτίνα μου. Είμαι άτομο που μισεί τις αλλαγές και τις εκπλήξεις. Δεν τα διαχειρίζομαι καλά. Θέλω να ξέρω ακριβώς τι θα κάνω την επόμενη μέρα και ας είναι ακριβώς τα ίδια που έκανα και σήμερα!

Είναι η ρουτίνα μου. Δικιά μου . Αυτή που με τόσο κόπο δημιούργησα. Οπότε τα πράγματα είναι απλά. Δεν επιδιώκω τις αλλαγές δεν έχω διλήμματα! Εσύ όμως που όλα στην ζωή σου είναι στραβά και θέλεις να τα αλλάξεις πόσο σίγουρος είσαι? Θέλεις? Και αν ναι τότε τι κάνεις γι'αυτό?

Μην αυαταπατάσαι και οι αλλαγές θέλουν έναν προγραμματισμό.Ένα πλάνο δράσης. Μια εναλλακτική σε περίπτωση που το άγνωστο είναι χειρότερο απο αυτό που θεωρούσες μέχρι σήμερα κακό. Είσαι αρκετά ριψοκίνδυνος να το τολμήσεις? Έχεις αγκαλίτσα και τον φόβο της αποτυχίας.Όμως αν δεν το τολμήσεις πως θα ξέρεις που θα σε οδηγήσει το καινούργιο μονοπάτι?

Όλα όσα αντιμετωπίζουμε έχουν έναν βαθμό δυσκολίας όπως και να το κάνεις. Όμως και εμείς έχουμε την τάση να δραματοποιούμε τα γεγονότα. Κοίτα τι τραβάω εγώ ένα πράγμα. Drama queen και μην το αρνηθείς!

http://www.english-and-skype.ru/wp-content/uploads/2016/05/certified-drama-queen.jpg

Αν άλλο ζεις , άλλο ποθείς ,αλλού τρέχει ο λογισμός σου , τότε ναι. Τόλμησε! Η τύχη λένε είναι με το πλευρό των τολμηρών. Να θυμάσαι όμως πως χρειάζεσαι έναν στόχο. Συγκεκριμένο. Όχι κάτι αόριστο και γενικόλογο τύπου "καλύτερη ζωή". Έναν στόχο εκεί μακριά. Προγραμματίζεις τα βήματά σου. Ένα βήμα την φορά. Κάθε μέρα έρχεσαι όλο και πιο κοντά στον στόχο σου. Αν πραγματικά το θέλεις θα το πετύχεις. Όχι γιατί το σύμπαν συνωμότησε (μην σε παραμυθιάζει ο Κοέλιο κατέστρεψε κόσμο) αλλά γιατί έχεις πλάνο δράσης.

Και η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού. Τουλάχιστον το έζησες. Κακό πράγμα τα απωθημένα. Σε κυνηγούν μέχρι το τέλος! Το αφήνεις το όνειρο , βγάζεις το όχημα στην πρώτη έξοδο! Τα είπαμε , τα μιλήσαμε , τα συμφωνήσαμε : Η ζωή θέλει τρέλα και χαμόγελο! Από εκείνη την δημιουργική τρέλα που άλλαξε την πορεία αυτού του κόσμου.

Αν όλα σου φταίνε, αν χάθηκε το χαμόγελο από το πρόσωπό σου , αν οι μέρες σου σέρνονται τότε άλλαξε το αυτό! Αλλαγή... Ναι άλλαξε ότι σε πονά!