χαμογελα

Αυτή η χώρα έχει ζήσει πολλές κρίσεις. Έχει ζήσει πολέμους , εμφύλιο , πείνα.... ποτέ όμως δεν είχε κρίση αξιών. Χώρα του φωτός. Μια χώρα πληγωμένη μεν , όρθια όμως. Με ανθρώπους που ήταν αγωνιστές. Αγωνιστές μέχρι τελικής πτώσης. Πάντα μέσα στο σύνολο σήκωναν κεφάλι λίγοι τρελοί που έβαζαν σκοπό της ζωής τους την ελευθερία. Την ελευθερία με την γενικότερη έννοια του όρου.

  • Την ελευθερία και το δικαίωμα στην εργασία.

  • Ελευθερία έκφρασης και αντίλογο στα κακώς κείμενα.

  • Το δικαίωμα εσύ σαν χώρα να αποφασίζεις για την πορεία της.

  • Την δίκαιη κατανομή εισοδήματος και κατά συνέπεια την δίκαιη κατανομή φόρων.

  • Το δικαίωμα στο χαμόγελο. Την χαρά να σηκώνεις το κεφάλι για να απολαύσεις το απέραντο γαλάζιο του ουρανού.

Την χάσαμε την χαρά της ζωής πατριώτη? Γιατί???

Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε "νοικοκύρηδες".Από αυτούς με τα πολλά σπίτια και τους παραφουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με τις καλοκαιρινές διακοπές τριμήνου. Με τα δύο...και τρία... μη σου πω αυτοκίνητα. Γαλουχίζοντας τα παιδιά μας να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να δουλεύουν λίγο και να εισπράττουν πολλά. Εύκολο κέρδος. Αυτή την σημαία σηκώσαμε. Τώρα γιατί κλαίς?

Οι γονείς μας ήταν φτωχοί , όμως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΖΕΡΟΙ. Δεν έχασαν ποτέ την αξιοπρέπειά τους. Δεν πίστεψαν ποτέ πως όλα είναι θέμα χρημάτων. Οι ηθικές αξίες είχαν την πρώτη θέση στη ζωή τους και αυτές τις αξίες προσπαθούσαν να περάσουν στα παιδιά τους. Αξίες όπως "ευγένεια" , "αλληλεγγύη", "υπερηφάνεια", "τιμιότητα".... Άγνωστες λέξεις?? Νοιώθεις αδικημένος από την ζωή? Οι δικές σου αξίες υπάρχουν ακόμα?

Την χάσαμε την χαρά της ζωής????

Ναι λοιπόν! Χάσαμε την χαρά της ζωής γιατί διαγράψαμε όλες τις ηθικές αξίες.

Γιατί μπερδέψαμε τους έξυπνους με τους εξυπνάκηδες.

Το θάρος με την θρασύτητα.

Τον ετοιμόλογο με τον αγενή.

Τον τίμιο με τον χαζό.

Τον ευσυνείδητο με το λαμόγιο.

Κρίση αξιών έχουμε όχι οικονομική κρίση. Όσο συνεχίζουμε να θεωρούμε πως όλα στην ζωή συνοδεύονται και από ένα χρηματικό αντίτιμο δεν υπάρχει σωτηρία!

Εσύ... εγώ... ας αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Να ανακαλύψουμε από την αρχή την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος . Ας μην μπορείς να καθήσεις στο τσιπουράδικο δίπλα στο κύμα! Παραλία... στην άμμο... σαν μικρά παιδιά! Πριν πιάσουμε στα χέρια μας τα μεγάλα προβλήματα , ας δώσουμε την πολυτέλεια στους εαυτούς μας να χαρούν τα μικρά και ασήμαντα.

Αυτά που κανένα οικονομικό πλάνο δεν μπορεί να σου στερήσει. Παίξε με τα παιδιά σου. Δώσε την ευκαιρία στο μικρό παιδάκι που κλαίει μέσα σου να σηκωθεί στα πόδια του και να γελάσει πάλι. ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ Η ΧΑΡΑ.

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι στην ουσία ένα μαθηματικό πρόβλημα. Με νηφαλιότητα και ηρεμία θα βρεις την λύση. Η μιζέρια όμως σου αφαιρεί την χαρά της ζωής.

          **ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΑ**