Είπα για μια μόνο χρονιά να μην τον κάνω τον απολογισμό μου... λόγια... είναι μάλλον αυτόματη διαδικασία. Δεν μπορώ να αντισταθώ! Τέλος ημέρας κλείνω ταμείο... κάτι τέτοιο.
Σήμερα και τέλος! 2018. Μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για χίλιους διαφορετικούς λόγους.
Σκάνδαλα, διπλωματικές αλλαγές στην διεθνή σκακιέρα, εσωστρέφεια στην Ευρώπη,
άνθρωποι ξεριζωμένοι να ψάχνουν απεγνωσμένα μια πατρίδα , χιλιάδες νεκροί ανά τον κόσμο για διάφορους λόγους , φυσικές καταστροφές , ανακατατάξεις...από όλα είχε το καλάθι του 2018.
Τώρα θα μου πεις φίλε μου όλα αυτά είναι μακριά από εσένα και δεν σε αφορούν άμεσα τουλάχιστον. Διαφωνώ. Όταν ζεις σε μια ρευστή κατάσταση δεν είσαι ευτυχισμένος γιατί απλά δεν μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον. Γενικά αυτό που με ενοχλεί τα τελευταία χρόνια είναι το "Πάω όπου η ζωή με πάει". Το σωστό είναι ΕΣΥ να πηγαίνεις την ζωή σου εκεί που θέλεις.
Αντιστάθηκες φίλε μου,προσπάθησες, γονάτισες αλλά ξανασηκώθηκες , και αυτό είναι το σημαντικό.Δεν έγιναν πραγματικότητα όλα όσα ονειρεύτηκες πέρυσι τέτοια μέρα.Κάνε πάλι την ίδια ευχή.Όταν θέλεις κάτι πολύ, δεν μπορεί παρά να γίνει πραγματικότητα. Απλά πίστεψε σε εσένα.
Μπορείς αν το θέλεις.

Κάθε χρόνο σκέφτομαι πόσο χαζό είναι για ζητωκραυγάζουμε για τον χρόνο που κυλά.Και σιγά την διαφορά που θα υπάρξει ανάμεσα στην Δευτέρα και την Τρίτη!Είναι απλά ένα ακόμα νούμερο στην σκακιέρα της ζωής.Όμως...

Είναι το όνειρο που αρνείται να πεθάνει.
Είναι η λαχτάρα για ευτυχία.
Είναι το χαμένο χαμόγελο που ελπίζουμε να ξαναβρούμε.
Είναι η μεγάλη όμορφη αλλαγή που περιμένουμε ...και περιμένουμε...
Είναι η μεγάλη αγάπη που περιμένεις ,και παρόλο που έχεις μισάνοικτη την πόρτα αρνείται να διαβεί το κατώφλι σου.
Είναι η νοσταλγία και η λύπη για τα πρόσωπα που πια δεν είναι στην ζωή σου.Άφησαν το χνάρι τους , κάμποσες αναμνήσεις και απλά σηκώθηκαν από το τραπέζι και έφυγαν για άλλους τόπους...
Είναι όλα αυτά και τίποτα... Είσαι εσύ και τα όνειρά σου, οι φόβοι σου , οι ανασφάλειες σου, και εκείνο το μίζερο εγώ σου που δεν χάνεται από το προσκήνιο.

Αυτό είναι η κάθε αλλαγή χρόνου. Χαρά-Λύπη. Αισιοδοξία-Ηττοπάθεια. Γέλιο-Δάκρυ.
Όσα δεν έκανες, όσα δεν έζησες και όλα αυτά τα χαμένα όνειρα...

Έστω για μια χρονιά φίλε μου άλλαξε το αυτό. Επικεντρώσου στα προσωπικά σου γκολ.Έστω και μικρά. Σκέψου πόσες δύσκολες καταστάσεις διαχειρίστηκες και τα κατάφερες! Ναι τα κατάφερες μια χαρά και μπράβο σου! Μπορείς και καλύτερα και θα το κάνεις.

Σου έχω to do list!

  • Διαχειρίσου τα δεδομένα σου.
  • Μικρά βηματάκια για την κατάκτηση του μεγάλου ονείρου.
  • Βάλε περισσότερο χαμόγελο στη μέρα σου.
  • Βγάλε λίγο συναίσθημα, βάλε περισσότερη λογική.
  • Δεν είσαι μόνος.Εκεί έξω υπάρχει κάποιος που ξέρει γιατί γελάς, γιατί κλαις, γιατί σιωπάς.Είναι ο δικός σου άνθρωπος.
  • Μάθε να λες "οχι".Κάθε φορά που λες "ναι" σε κάτι ασήμαντο χάνεις κάτι σημαντικό.
  • Ότι έσπασε πέταξε το! Και να το κολλήσεις θα υπάρχουν οι ρωγμές.Οι αλλαγές είναι δύσκολες αλλά αναγκαίες.
  • Κρίνε , αξιολόγησε και πέτα τους ανθρώπους σκουπίδια από την ζωή σου.

Είναι κάποιες καταστάσεις στην ζωή μας που δεν ζυγίζονται.Είναι προγραμματισμένες να γίνουν και θα γίνουν.Δεν μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Μπορούμε όμως με ηρεμία και νηφαλιότητα να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες. Να θυμάμαι:

Όλα είναι προσωρινά.Χαρές - λύπες. Να απολαμβάνω τις χαρούμενες στιγμές , και με ηρεμία να διαχειρίζομαι τις μπόρες... μπόρες είναι θα φύγουν!

Αυτή είναι η ευχή μου για το 2019 με την υπόσχεση στον εαυτό μου για περισσότερη λογική και λιγότερο συναίσθημα!!! Χαμόγελα και τις καλύτερες ευχές μου φίλε μου.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

------2

Υ.Γ Η ώρα στην φωτο είναι 19:02. Κάποια χρόνια πριν . Περίεργη πρωτοχρονιά.Χωρίς χαμόγελα με ένα πλαστικό Αι- Βασίλη σε μια γωνία , κάτω από ένα μικρό δέντρο να κοιτάει εκνευριστικά... Δεν ξεχνάμε αυτούς που έφυγαν...