Γκρίνια διαφόρων κλιμακώσεων εκφρασμένη σε όλα τα ύψη, με λόγια και καταστάσεις προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία. Εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση και απλώνεται σαν το χταπόδι , εξαπλώνεται σαν επιδημία.

Καταρχήν σε πολλές περιπτώσεις η γκρίνια είναι άποψη. Στάση ζωής. Από μικρούλης έχεις εκπαιδευτεί στην γκρίνια. Έμαθες πως μπορείς να πετύχεις την προσοχή των γύρω σου γκρινιάζοντας. Όσο πιο γκρινιάρης τόσο πιο άμεσο το αποτέλεσμα.

Καλό θα ήταν να μην δίνουμε συνέχεια χέρι βοήθειας σε κάποιον που η γκρίνια είναι στάση ζωής και μέσο "εκβιασμού". Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τον βοηθήσουμε. Ίσα - ίσα θα τον κάνουμε χαρούμενο που αναγνωρίσαμε την μιζέρια του και τον επιβραβεύουμε και από πάνω.

Μερικές φορές για να βοηθήσεις ουσιαστικά το άτομο που αγαπάς θα πρέπει να είσαι λίγο σκληρός μαζί του και πραγματιστής.

Αν πεις σε κάποιον πως έχει πιει πολύ και είναι μεθυσμένος θα το αρνηθεί κατηγορηματικά! Έτσι είναι και με τον γκρινιάρη. Δεν υπάρχει καμία ... μα καμία πιθανότητα να παραδεχτεί την γκρίνια του!

Πως αντιμετωπίζεις όμως έναν γκρινιάρη?

*Καταρχήν μην προσπαθήσεις ποτέ να επιχειρηματολογήσεις για το ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο κακός τελικά. Χαμένος χρόνος.

*Προσπάθησε να καταλάβεις τι θέλει. Συνήθως ζητούν συμπάθεια και συμπόνια. Να κατανοήσεις τις ατυχίες του και να τις αποδεχτείς. Αυτό θα τον κάνει χαρούμενο και θα ικανοποιήσει το αντιληπτικό του πεδίο... που δεν αλλάζει εύκολα.

*Προσπάθησε να καταλάβεις τι δεν θέλει. Δεν θέλει την συμβουλή σου. Ακόμα και αν είναι εμπνευσμένη , γι'αυτόν δεν είναι η κατάλληλη. Έχει και επιχειρήματα για το πόσο ακατάλληλη είναι . Αν μπορούσες αυτομάτως να του λύσεις το πρόβλημα τότε τι θα ήταν? Ενας γκρινιάρης χωρίς πρόβλημα δεν έχει λόγο ύπαρξης! Χωρίς τα "φώτα της προσοχής" απειλείται όλη του η ύπαρξη , η ταυτότητά του.

Η γκρίνια είναι ανακουφιστική για τον γκρινιάρη , ανυπόφορη για τους γύρω του.Σπάει νεύρα.
Αγαπητέ γκρινιάρη ότι στραβό , δύσκολο , αναπάντεχο , σκληρό και να σου συμβαίνει...

Η ζωή συνεχίζεται και μαζί της πρέπει και εσύ να συνεχίσεις να ΖΕΙΣ και όχι απλά να υπάρχεις.

Μην γκρινιάζεις!!! Σε προσπερνούν τόσα όμορφα πράγματα και δεν σου αφήνει χρόνο η γκρίνια να τα ζήσεις.

donald-duck-clipart-impatient-506449-8368790