Χαθήκαμε... Ήταν που αποφάσισα αυτό το καλοκαίρι να σβήσω τους προβολείς . Να καθήσω ήσυχα , εκεί στην σκιά , να αναγκάσω τον εαυτό μου να βγει στην επιφάνεια. Να εκφράσει αβίαστα τα παράπονά του! Τα είπαμε , τα συμφωνήσαμε και να'μαι πάλι εδώ! Νέα βελτιωμένη έκδοση κάτι σαν το ios 11.0.1 ένα πράγμα.

Ο καλλιτέχνης μέσα μου ανήσυχος , περίεργος , δεν έμεινε άπραγος.Συνέχισε να παρατηρεί. Άνθρώπους ,φύση , δειλινά , χρώματα , το φλερτάρισμα του ήλιου με το νερό. Και δειλινά μαγευτικά! Χρώματα... Η υπέροχη παλέτα της φύσης!

Aleka

Όπως αυτός ο ψαράς. Προφανώς και ξέρει πως είναι μικρές οι πιθανότητες για μια καλή ψαριά στο σημείο που βρίσκεται. Του είναι αδιάφορο! Ήταν εκεί ήρεμος , χαλαρός με τις ώρες. Αυτό ήταν που ζητούσε . Ηρεμία με πρόφαση το ψάρεμα.

Πως γίνεται να το ξεχνάμε αυτό το "θέλω ηρεμία πνεύματος" στην καθημερινότητά μας? Γιατί πιέζουμε τους εαυτούς μας στον "πρωταθλητισμό"?

  • ΠΡΕΠΕΙ πάω σε διατροφολόγο να χάσω κιλά.
  • ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να πάω γυμναστήριο -ακόμα και αν το σιχαίνομαι- για να "χτίσω" κορμί.
  • ΠΡΕΠΕΙ να είμαι "πετυχημένος".Όπως το έχει ορίσει το κοινωνικό στάτους.
  • ΠΡΕΠΕΙ να είμαι καλό παιδί. Όπως το έχει ορίσει ξεχωριστά για το κάθε παιδί ο κάθε γονιός.

Θα μπορούσα να συνεχίσω τον κατάλογο των "πρέπει". Τον ατέλειωτο θα είχε!

  • Φταίει η κοινωνία και το σύστημα που με καταπιέζει και με αγχώνει.Δεν αντέχω άλλο.

Είναι σαν να σε ακούω μέσα στα αυτιά μου να το επαναλαμβάνεις.Ξανά και ξανά...

Έχεις αναρωτηθεί γιατί το καλοκαίρι ο κόσμος είναι χαλαρός , ήρεμος , χαμογελαστός? Έχεις σκεφτεί πως σ'αυτή την χώρα δεν έχει γίνει κανένα μεγάλο ιστορικό γεγονός καλοκαίρι? Μεγάλο είπα! Όχι πως είχαμε την χώρα σε κατάσταση safe mode τα καλοκαίρια!

Μπούχτισες φίλε μου και αποφάσισες έστω για δέκα μέρες να αφήσεις τον μανδύα του "πετυχημένου" και να μείνεις ο εαυτός σου. Λίγο παιδί , λίγο ατίθασος έφηβος , λίγο φυσιολάτρης , λίγο γλετζές νεόπλουτος... ότι ονειρεύεσαι , ότι πόθησες, ότι καταπίεσες.

Εγώ αυτό που έχουμε πάθει το λέω "το σύνδρομο του καλού μαθητή". Κουβαλάμε την νοοτροπία του καλού μαθητή σε όλη μας την ζωή και ξεχάσαμε να κανακεύουμε τον εαυτό μας. Χάσαμε το μέτρο!

aleka

Φίλε μου Φθινοπώριασε ο κόσμος όμως και η φύση δεν ξεθώριασε. Άλλαξε απλά φορεσιά. Εσύ όμως μην ξεχνάς τα καλοκαίρια. Όχι την παραλία και τα μαυρισμένα κορμιά. Όυτε αναφέρομαι στα γλέντια και στα μπαράκια.

Μην ξεχνάς τα καλοκαίρια της ψυχής σου.

ΆΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.

Μην εξαναγκάζεσαι από κανέναν και απο τίποτα να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρά σου και στα θέλω σου. Πέτα μακριά ότι σε αγχώνει και σε ζορίζει. Ανθρώπους , καταστάσεις , δουλειές... Να προσπαθείς τόσο όσο αντέχεις.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ

Το ζητούμενο δεν είναι να είσαι ευτυχισμένος. Το θέμα είναι να είσαι καλά στην καθημερινότητά σου.

Μην ξεχνάς τα καλοκαίρια...

Aleka