**Οι νέοι μας είναι η ελπίδα μας.**

νεοι

Εμείς οι ..."Πότε θα γεράσω να παινευτώ"... δημιουργήσαμε μια γενιά πελαγωμένων παιδιών. Μια γενιά που έχει κάνει σημαία της το " Μη χείρων βέλτιστο".

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η νέα γενιά παραπέμπει στο μέλλον.Είναι το μέλλον.Αλλά για τους περισσότερους νέους το μέλλον έχει πολύ ξηρασία.

Όπως αποδείχτηκε - η επίπλαστη - ευημερία και αισιοδοξία των προηγούμενων ετών, έχει δώσει θέση στην οργή, την απελπισία, το αδιέξοδο.

Όμως η ιστορία έχει δείξει πως οι γενιές που μεγάλωσαν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες - Εμφύλιος, Απριλιανή χούντα- όχι μόνο επιβιώσανε, αλλά στο τέλος - με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά- καταφέρανε να δώσουν λύσεις.

Χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό διαπρέπουν. Δεν είναι άλλη κατηγορία.Απλά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να "ανθίσουν". Εμείς οι "σοφοί" και "τέλειοι" τους στερούμε το χαμόγελο και τους δώσαμε ένα δυσβάστακτο φορτίο.

<< Οι νέοι ξέρουν τι δεν θέλουν , πριν να ξέρουν τι θέλουν. Jean Cocteau, 1889-1963>>

Οι νέοι ξέρουν τι δεν τους αρέσει στην κοινωνία που τους αφήνουμε κληρονομιά. Να είστε σίγουροι πως θα βρουν τρόπο να αλλάξουν τον κόσμο.

Αυτός είναι ο σκοπός τους. Αυτοί είναι η ελπίδα μας, το μέλλον αυτής της χώρας. Εμείς τους δημιουργήσαμε, αν μη τι άλλο οφείλουμε να τους εμπιστευτούμε!