Οι άλλοι

Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου ( αγαπημένη ασχολία) διαπιστώνω πως κατατάσσονται σε τρείς ομάδες. Οι θύτες, τα θύματα ... και οι "άλλοι"! Προφανώς απομεινάρια της παιδικής μας ηλικίας που τα κουβαλάμε βάρος στις πλάτες μας. Το παράδοξο είναι ότι το γνωρίζουμε.Φωνάζει αυτή η φωνή στο βάθος του μυαλού , αλλά την αγνοούμε.

Πόσες προσπάθειες. Πόσες εκπτώσεις στα θέλω σου. Πόσες υποχωρήσεις. Για ένα γονεικό μπράβο. Για ένα "είσαι το καλύτερο παιδί". Ίσως για ένα "σ'αγαπώ" που τόσο πόθησες, τόσο προσπάθησες ... αλλά δεν το είχες , στο μέγεθος τουλάχιστον που το πόθησες. Ακόμα και όλες οι ώρες που ξόδεψες επάνω στα βιβλία για τους λάθος λόγους! Για μια επιβράβευση ξόδεψες αυτές τις ώρες!

Τα χρόνια πέρασαν , έγινες και εσύ ένα ακόμα γρανάζι του συστήματος. Όμως το σκύψιμο του κεφαλιού και οι ατέλειωτες υποχωρήσεις έγιναν μέρος του "εγώ" σου. Στην δουλειά σου υπάκουος , σε βάρος των δικών σου συμφερόντων. Στην σχέση σου πάντα τον πρώτο λόγο τον έχει το έτερον σου ήμισυ , ακόμα και αν μισείς αυτό που κάνεις.

Φίλε μου είσαι Θύμα.

Για τον θύτη... τι να πεις... Αγάπησες πολύ , δεν αγαπήθηκες ποτέ. Κάπως έπρεπε να οργανώσεις τις άμυνές σου. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Έτσι έριξες τα ζάρια σου και η ζωή σου έστειλε ασσόδυο! Συνεχίζεις την επίθεση ... και συνεχίζεις... σαν ταύρος σε υαλοπωλείο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στο τέλος ανταποδοτικά έχεις μόνο πόνο και ατέλειωτη , τεράστια μοναξιά.

Υπάρχουν όμως και οι "άλλοι". Φωτεινές εξαιρέσεις που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα .

Οι "άλλοι" είναι αυτοί που δεν φοβήθηκαν να φύγουν.

Έφυγαν ... έτσι για να δουν τι θα γίνει!

  • Έφυγαν μακριά από τοξικές σχέσεις για να κατακτήσουν την ηρεμία του πνεύματος.

  • Έτρεξαν χιλιόμετρα μακριά , από όλα όσα έφερναν λυγμούς και δάκρυα στα μάτια.

  • Έφυγαν από ανθρώπους που δεν τους έδωσαν ένα λόγο να ελπίζουν. Έναν τρόπο για να ζήσουν δίπλα τους ισότιμα.

  • Έτρεξαν (ακόμα και αν η καρδιά φώναζε "όχι") μακριά από όσα τους ακινητοποιούσαν. Πέταξαν χωρίς πολύ σκέψη και υπεραναλύσεις τα βαρίδια από τα πόδια.

  • Έφυγαν γνωρίζοντας καλά πως τα δύσκολα βράδια θα είναι στο κάδρο των συναισθηματικών εμπειριών τους. Όμως έχουν την ικανοποίηση πως έκαναν μια προσπάθεια για να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Και ας μείνουν για λίγο χρόνο με την συντροφιά του. Αν μη τι άλλο θα έχουν όλο τον χρόνο να ξαναγνωριστούν!

Αν δεν θέλεις να είσαι ούτε "θύτης" ούτε "θύμα" φύγε για λίγο... έτσι για να δεις τι θα γίνει.

Ποιος θα είναι αυτός που θα τρέξει να σε βρει?

Ποιος θα αναρωτηθεί για το πως περνάς?

Ποιος θα είναι αυτός που θα σου στείλει ένα "Μου λέιπεις"?

Δεν είμαι μάγος και δεν μπορώ να σου εγγυηθώ κάποιο κάρμα. Καμία βεβαίωση δεν έχω που να λέει πως άπαξ και βροντοφωνάξεις το «αντίο», η ζωή θα θαυμάσει το θάρρος σου και θα σε ανταμείψει με ένα καινούριο «γεια».

Μπορώ όμως να σου εγγυηθώ , πως άνθρωπος που έχει τα κότσια να ζήσει και να επιβληθεί στην απόγνωσή του , έχει ψυχή και δύναμη χαρακτήρα , να δώσει σάρκα και οστά σε όλα εκείνα που πράγματι του αξίζουν.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Δεν είσαι το τρένο που αλλάζει συνεχώς γραμμές χωρίς να σταματά σε κανέναν σταθμό. Χρειάζεσαι παύσεις ανάμεσα στα ταξίδια σου. Παύσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς για να ξεκουραστείς να δεις γύρω σου τον κόσμο. Να μείνεις με τον εαυτό σου ώστε να στρέψεις τους προβολείς της προσοχής σου σε ΄σενα. Να σε αγαπήσεις , να σε προσέξεις περισσότερο. Να ανακαλύψεις τους καλά κρυμμένους πόθους σου και να καταστρώσεις ένα σχέδιο δράσης.

ΈΝΑΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΕΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΙΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Άλλαξε λοιπόν στρατόπεδο και ξεκίνα για να γίνεις ένας από τους "άλλους"! Ούτε "θύτης" ούτε "θύμα". Υπάρχουν ακόμα όμορφοι προορισμοί που σε περιμένουν. Πάρε μια ανάσα βρες τις ισορροπίες σου , ψηλά το κεφάλι και συνέχισε το ταξίδι σου!