sxeseis

Σχέσεις... Σχέσεις προσωπικές, ερωτικές , οικογενειακές , επαγγελματικές, φιλικές... σχέσεις παντός τύπου , που όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ .

Δεν θα σου πω φίλε μου κανένα μαγικό tip ώστε να βρεθείς στο κέντρο της ιδανικής σχέσης. Οπότε αν αυτό περιμένεις... σταμάτα την ανάγνωση του άρθρου εδώ... Δεν ξέρω καν τι είναι ιδανική σχέση.

Όμως γνωρίζω πολύ καλά από δυσλειτουργικές σχέσεις. Έχω αποκτήσει , μετά από παρατήρηση χρόνων, μια "έκτη" αίσθηση να το πω ... ή μάλλον έχω μάθει να αναγνωρίζω τα σημάδια και να κάνω ένα βήμα πίσω!

Το κακό ξεκινά (για άλλη μια φορά) από τα παιδικά μας χρόνια.Τότε που κάποιοι σου επέβαλαν να είσαι κοινωνικός. Να έχεις πολλούς φίλους. Τα μοναχικά παιδάκια ακόμα και σήμερα είναι "στιγματισμένα" κατά κάποιον τρόπο. Έχεις πολλούς φίλους... Οκ! Μια χαρά είναι το παιδί! Το αντίθετο ήταν και είναι πρόβλημα για γονείς και παιδαγωγούς. Με αυτόν τον τρόπο σε έμαθαν να μην είσαι επιλεκτικός. Δεν είχες το πλεονέκτημα της επιλογής.Οπότε οι γονείς σου αντί να σε διδάξουν τι και ποιους να αποφεύγεις , σε χειραγωγούσαν. Σε έσπρωχναν στην κατεύθυνση που εκείνοι θεωρούσαν σωστή. ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕ.

Για να είναι υγιείς οι σχέσεις σου στην ενήλικη ζωή σου πρέπει να έχεις υγιείς δεσμούς με τα άτομα φροντίδας της παιδικής σου ηλικίας.Συνήθως γονείς.

Εκεί φίλε μου είναι η ρίζα του κακού. Μπορείς να το αλλάξεις βέβαια. Αυτοανάλυση. Ψάξε ,βρες το αδύνατο σημείο σου. Εξαφάνισέ το! Απλό ... και επώδυνο το ξέρω. Όμως αν δεν ψάξεις τα Καταχωνιασμένα και αραχνιασμένα "κουτάκια" του μυαλού σου , δεν θα ανακαλύψεις ποτέ ποιος πραγματικά είσαι. Τι είναι αυτό από αποζητάς από τις σχέσεις σου.

ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΆΛΛΟΙ?

Απαιτείς τα δικαιώματά σου, διεκδικείς τα θέλω σου.Διαφορετικά... "πουλάς" τον εαυτό σου φτηνά και τότε να είσαι σίγουρος φίλε μου πως θα τον αγοράσουν τσάμπα!

Βαριέσαι...όμως τόσο πολύ! Βαριέσαι να κάτσεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Βαριέσαι (και φοβάσαι μην σου πω) να κάνεις ξεσταρτάρισμα στα ανθρώπινα σκουπίδια που τόσα χρόνια μάζεψες γύρω σου. ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ στο μίζερο και γνώριμο σήμερα. Είναι πιο εύκολο το βόλεμα και η μιζέρια από την δουλειά που βλέπεις πως χρειάζονται οι σχέσεις σου. Σ'αυτήν την περίπτωση δεν έχεις δικαίωμα να κλαψουρίζεις!

ΘΕΛΕΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΛΕΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΙΖΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Δεν είσαι μια μικρή τελειότητα. Αυτός που σου το είπε σου είπε ψέματα! Μια ασήμαντη κουκίδα αστρόσκονης είσαι γεμάτη ατέλειες. Τι είναι αυτό που σε ωθεί να απαιτείς απο τους άλλους να είναι σωστοί πάντα και παντού?

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ.ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ,ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Άκου. Άκου την κάθε κριτική , όμως μην την αποδέχεσαι χωρίς να την αναλύσεις. Ίσως κάπου μέσα της να υπάρχουν αλήθειες. Αλήθειες που σου ξέφυγαν. Ίσως πάλι να είναι κακοπροαίρετη.

ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

Ο μόνιμος σύντροφος όλων μας είναι ο φόβος. Συνάμα ο μόνιμος εχθρός μας. Φόβος για μοναξιά ... Φόβος μην πληγωθείς... πολεμάμε ανεμόμυλους και χάνουμε χρόνο. Ανασφάλεια. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο δημιουργούμε μια σειρά απο απορριπτικούς δεσμούς.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ!

Το σύμπαν το χαρακτηρίζει η αρμονία και η ισορροπία.Είμαστε μέρος του απέραντου. Η ίδια αρμονία και ισορροπία είναι απαραίτητη και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μην ψάχνεις την επιβεβαίωση του εγώ σου μέσα από τις κάθε λογής σχέσεις . Διατήρησε την ανεξαρτησία σου και προστάτεψε τον εαυτό σου .Διατήρησε την αρμονία στις σχέσεις σου. ΟΜΩΣ μην μένεις προσκολλημένος γιατί φοβάσαι την εγκατάλειψη και την απομόνωση.

ΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ? ΤΙ ΖΗΤΆΣ? ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ? ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ???

Αυτό που έμαθα είναι πως δεν υπάρχει ιδανική σχέση.Δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Οι σχέσεις είναι σαν τα καινούργια αυτοκίνητα.Θέλουν "στρώσιμο". Πρέπει να κάνεις χιλιόμετρα δοκιμαστικά για να μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Χιλιόμετρα διαλόγου , κατανόησης, καλής θέλησης , υπομονής , αυτοπραγμάτωσης. Θα διαθέσεις άφθονο χρόνο από την υπέροχη ζωή σου , για να καταλήξεις αν μπορείς να ανεχθείς τα ελλατώματα του διπλανού σου.

**ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ:

ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ . ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ  ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ , ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ.**