anatolh

Το τέλειο φιλί ήταν αυτό που ποτέ δεν γεύτηκες.
Τον τέλειο σύντροφο τον έχεις βρει εδώ και πολλά χρόνια και κατοικεί στα όνειρα σου και μόνο.
Μαζί του έχεις την τέλεια σχέση...στην σφαίρα του φανταστικού πάντα.
Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Κάθε φορά που πας να κάνεις το όνειρο πράξη όλα είναι λάθος.
Αναζητάς μια δουλειά με καλά λεφτά,λίγες ώρες εργασίας,χωρίς πολλές ευθύνες και με ένα αφεντικό που θα είναι μέσα στη γλύκα και τα μέλια.

Κάτι ψάχνεις...κάτι ζητάς...μήπως και εσύ ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό?

Μιλάς γενικά για κάποια "ευτυχία". Πως την ορίζεις εσύ?

Τι είναι για σένα η "ευτυχία"?

Ψάχνεις να βρεις το ιδανικό. Το βάζεις στο στόχαστρο και όλες οι κινήσεις σου έχουν αυτή την κατεύθυνση.Όταν κάποια στιγμή φτάσεις στο ποθητό η χαρά σου είναι λίγη και περιορισμένης διάρκειας. Αντιστρόφως ανάλογη των προσπαθειών που κατέβαλες. Πάμε για τον επόμενο στόχο! Και έτσι σπαταλάς τον χρόνο που σου αναλογεί.

Ανικανοποίητοι άνθρωποι σε ανικανοποίητες σχέσεις.

Εκεί είναι η ρίζα όλης της μιζέριας που μας έχει κουκουλώσει. Πρόσωπα σκυθρωπά, κεφάλια σκυμμένα , βλοσυρό βλέμμα, ανέκφραστο στην καλύτερη περίπτωση. Όλοι είναι έτοιμοι να τσακωθούν με τον οποιονδήποτε για την όποια ασήμαντη αφορμή.Είσαι έτοιμος να κατακρίνεις τους ηλίθιους ,άχρηστους που βρίσκεις στον δρόμο σου. Είδος προς εξαφάνιση ο θετικός ,χαμογελαστός τύπος της διπλανής πόρτας. Έχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου να ανακαλύπτει όλα τα ελλατώματα του ατόμου , όμως τα θετικά του στοιχεία δεν τα βλέπεις πουθενά.

Σου είπαν : Ο ευγενικός τύπος δεν είναι φυσιολογικός να τον προσέχεις.Κάτι κρύβει!
Σου είπαν: Αυτός χαμογελά συνέχεια. Μάλλον δεν είναι και πολύ στα καλά του.
Σου είπαν: Μην μιλάς! Μην εκφράζεσαι. Μην λες ποτέ αυτά που σκέφτεσαι.Θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σου.
Σου είπαν: Μην υποχωρείς ποτέ στις σχέσεις σου.Δείχνει αδυναμία.
Σου είπαν: Κρύψε τον θυμό σου.Μην πολεμήσεις , μην αντιδράσεις γιατί θα βρεθείς ηττημένος.
Σου είπαν: Μην δείξεις αδυναμία.Μην μιλάς για το πρόβλημα σου.Τους αδύναμους τους θέλουν απέναντι και όχι δίπλα τους.

ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

Και εσύ τους πίστεψες και άλλαξες ρότα στην ζωή για να φτάσεις ένα άσχημο βρώμικο λιμάνι. Πίστεψες πως Επιτυχία = Ευτυχία? Και να που έφτασες στην επιτυχία ( όπως εσύ την καταλαβαίνεις ) αλλά ευτυχισμένος δεν είσαι!

Ο Φρόιντ έχει μιλήσει για το "παράσιτο" που μπαίνει στις ζωές μας και δεν μας αφήνει να ολοκληρώσουμε την διαδρομή προς την ικανοποίηση.Είναι η υπερβολή. Οι πραγματικές, ουσιαστικές ελλείψεις που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει. Η τάση στην αυτοκαταστροφή και η διαδρομή προς την υποτιθέμενη ευτυχία που τελικά ήταν αυταπάτη. Η απληστία που έχει γιγαντωθεί και πια δεν μπορούμε να την νικήσουμε. Είναι η αγάπη που εξωστρακίσαμε από τις ζωές μας. Η αλληλεγγύη που πια δεν μας αγγίζει.

Και εκείνο που κυριαρχεί είναι μονίμως το ανικανοποίητο: τι θα μπορούσαμε να έχουμε αν δεν έχουμε αυτό που έχουμε; Και τι είναι αυτό τελικά που θέλουμε για να ικανοποιηθούμε επιτέλους;

Τώρα τι θέλεις να σου πω? Πως φταίει ο γερο-Κρόνος που έτσι υπερήλικας που είναι, βάζει εμπόδια και γκρινιάζει και απαιτεί από τους αστρολογικούς χάρτες των ανθρώπων? Λες να φταίει αυτός για το ανικανοποίητο που σε διακατέχει? Αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα...οκ έτσι είναι αν έτσι θέλεις!

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να αρχίσεις να αμφισβητείς!Άκουσε τις "αλήθειες" των ανθρώπων, μην πιστεύεις καμία. Ψάξε να βρεις την δικιά σου αλήθεια.
Αυτή που θα σε κάνει να ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο. Αυτή που θα γεμίζει με ικανοποίηση την μέρα σου , θα κρατά σε ισορροπία την ζωή σου και θα σε κάνει να είσαι αισιόδοξος στα όποια εμπόδια.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Φίλε μου μην κάνεις συνέχεια focus σε όλα αυτά που θα ήθελες να έχεις και δεν έχεις. Επικεντρώσου σ'αυτά που έχεις.Μικρά ή μεγάλα είναι τα δικά σου γκολ στην αρένα της ζωής. Και μπράβο σου για όλα όσα κατάφερες, και ναι μπορείς και καλύτερα!

Θα ήθελα να γίνουμε χιλιάδες... εκατομμύρια οι "τρελοί" που ξυπνάμε χαμογελαστοί. Ας κάνουμε αυτή την μικρή επανάσταση κόντρα στην μιζέρια και την κατάθλιψη που καλύπτει τα πάντα!

Να θυμάσαι:

Θέλεις? Άρα μπορείς!

ΥΓ. Πρωί - πρωί περιμένοντας το λεωφορείο για την δουλειά σηκώνω τα μάτια ψηλά και αντικρίζω αυτή την ομορφιά. Είναι η φωτογραφία που βλέπεις. Και είναι η φωτογραφία που με κάνει να χαμογελώ κάθε φορά που την κοιτάζω. Αξίζει να ζεις και να χαμογελάς για μια ανατολή. Είναι άλλη μια ευκαιρία που σου δίνεται. Αξιοποίησε την!