λάθη

Τι κάνω λάθος???

Όχι δεν αναρωτιέμαι!Είναι απλά μια ερώτηση που έχουμε κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον εαυτό μας. Εκεί στην "απογραφή" της ζωής μας. Κατά προτίμηση στις διάφορες κρίσεις ηλικίας που έρχονται και φεύγουν! Πιστεύω πως στα σοβαρά κανένας μας δεν κάθεται να ασχοληθεί . Έτσι όπως σκάει η ερώτηση έτσι και διαγράφεται. Οπότε αυτό το ανοιξιάτικο βράδυ, με τον Παπακωνσταντίνου στο ραδιόφωνο να αναρωτιέται γιατί είναι άδεια η πόλη που πήγαν όλοι,λέω να "βάλω ένα χεράκι" και να σας βοηθήσω!

  • Διάβασε να σπουδάσεις να πάρεις ένα πτυχίο να βρεις καλή δουλειά να ζεις σαν άνθρωπος Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος των λαθών μας!Πρέπει να ακοκτήσεις μόρφωση για να μπορείς να σκέφτεσαι. Να έχεις κρίση να μπορείς να βελτιώνεις κάθε μέρα τον εαυτό σου. Να μην είσαι μέρος της μάζας.**Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.**Αυτό δεν το θέλουμε. Σαν κοινωνία , σαν άτομα. Ναι στην μορφωση αλλά για τους σωστούς λόγους!

  • Δώσε όσα περισσότερα μπορείς και η ζωή θα σου ανταποδώσει.Λυπάμαι καλέ μου όμως η ζωή δεν σου χρωστά τίποτα! Δεν θα σου επιστρέψει τίποτα! Τα επιτεύγματά σου είναι δικά σου και μόνο δικά σου. Τα κατάφερες μέσα από συνεχή προσπάθεια , αγώνα, επιμονή μεθοδικότητα... και λίγη τρέλα! Κάθε φορά που η δοτικότητά σου ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια αναρωτήσου: "Απο τι προσπαθώ να κρυφτώ? Στρέφω τους προβολείς μου στους γύρω ώστε να μην δω κάποια δικά μου ουσιαστικά προβλήματα?

  • Αυτό που αγαπάς άστο ελεύθερο.Αν γυρίσει θα είναι δικό σου για πάντα. Και κλισέ και λάθος! Η ασύστολη ελευθερία στους ανθρώπους είναι λάθος. Ναι δίνεις χώρο να αναπνεύσει ο άνθρωπος , όμως όταν είσαι σε σχέση είναι αυτονόητο πως σκέφτεσαι τα αισθήματα του άλλου. Δεν φέρεσαι εγωιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση μάλλον δεν νοιάζεσαι αρκετά.

  • Αγαπάς...πολύ...ίσως κινείσαι στα όρια της καψούρας. Αγαπάς όμως εσύ για δύο. Λάθος! Είσαι στην σχέση μόνος και κάνεις πως δεν σε πειράζει για να μην χωρίσεις.ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Φύγε! Και ας φτάσεις μέχρι τον προθάλαμο της κόλασης με μουσική υπόκρουση Θηβαίο.Όλα είναι προσωρινά ακόμα και η ερωτική απογοήτευση. Θα βγεις πιο δυνατός και κατασταλαγμένος από την δοκιμασία. Και αξιοπρεπής!

  • Οι σιωπές είναι πολύ φλύαρες.Η σιωπή σου σαν απάντηση σε όσα σου καταλογίζουν είναι λάθος. Τραγικό.Μεγάλο ρίσκο η σιωπή.Δεν ξέρεις τι καταλαβαίνει ο άλλος. Ίσως είναι πολύ αργά για εξηγήσεις όταν το καταλάβεις. Η σωστή ώρα είναι τώρα.Μάθε να εκφράζεις τα θέλω σου. Δεν έχει κληρονομικό χάρισμα ο άλλος. Υπερασπίσου τον εαυτό σου . Αν δεν το κάνεις εσύ ποιος θα το κάνει για σένα και γιατί?

  • Είναι λάθος να είσαι αγενής και θρασύς. Η ευγένεια είναι δείγμα ανώτερου , δυνατού , αξιοπρεπή ανθρώπου. Μην κάνεις φασαρία και μην φωνάζεις συνεχώς. Αυτοί που κάνουν φασαρία είναι ανασφαλή , ανεπαρκή άτομα και αυτός είναι ο τρόπος τους για να τους προσέξουν. Και όντως τους προσέχουν όμως να θυμάσαι : Οι φελλοί πάντα επιπλέουν , όμως παραμένουν φελλοί αμελητέας αξίας. Δεν νομίζω να θέλεις να είσαι μέρος της ομάδας τους? Μην υποτιμάς τους αθόρυβους ανθρώπους.Είναι αυτοί που κάνουν τα μεγάλα μπαμ!

  • Είμαι κοινωνικός άνθρωπος.Έχω πολλούς φίλους. Τι με νοιάζει ο χαρακτήρας τους? Συντροφιά χρειάζομαι Λάθος! Οι παρέες σου πρέπει να φιλτράρονται. Μακριά από βαμπίρ ανθρώπους που ρουφάνε όλη την θετική σου ενέργεια. Μακριά από μικρόψυχους , τοξικούς ανθρώπους. Μάθε να κάνεις παρέα και με τον εαυτό σου! Εξερεύνησε την μοναχικότητα και μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο.Όχι στην ποσότητα , ναι στην ποιότητα!

Ναι...ξέρω... δεν σε βοήθησα αρκετά. Εσύ ζεις το δράμα σου και εγώ λέω τα δικά μου... Μόνος τραβάς την ανηφόρα... καταλαβαίνω. Να θυμάσαι όμως τούτο : Κάθε πρόβλημα έχει πάντα...μα πάντα τουλάχιστον μια λύση.Αν δεν υπάρχει λύση είναι δεδομένο της ζωής σου που πρέπει να αποδεχθείς. Αποδοχή και προχωράς.

Μην είσαι ψυχαναγκαστικός , κάνε τα λάθη σου. Μάθε μόνο να τα ανακαλύπτεις για να αφήνουν διδάγματα.

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΒΛΑΠΤΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ!!! ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ! Όλα είναι θέμα ισορροπίας! Αυτό είναι το ζητούμενο.

λάθη