Το καλοκαίρι ανοίγουν παράθυρα και ψυχές.Κάτι σπάει και απελευθερώνεται η ψυχούλα μας. Ίσως ο πόθος για ξενοιασιά και παιχνίδι. Έξω στο φως πόθοι, ανακατεμένοι με απωθημένα συναισθήματα.

Η ζυγαριά πάντα γέρνει εκεί στα απωθημένα.Έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων συναισθημάτων. Συχνά - πυκνά κρατούν το τιμόνι της ζωής μας.Μην αφήνεις τα απωθημένα σου να έχουν το "πάνω χέρι". Ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα. Ποτέ δεν είναι αργά να τρέξεις για την πραγματοποίηση των ονείρων σου.Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε , αγωνιζόμαστε για την πραγμάτωση των ονείρων μας.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.ΑΛΛΑΞΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΙΣ ΠΑΓΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν έχει καταφέρει να βρεί τις ισορροπίες του , που έχει χάσει την ηρεμία του πνεύματος, να είναι καλά στις σχέσεις του?

Όταν εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι χρειάζεσαι για να είσαι καλά στην καθημερινότητά σου πως θα το διεκδικήσεις από τους γύρω σου?

Ναι πρέπει να διεκδικήσεις . Δεν έχει κληρονομικό χάρισμα ο διπλανός σου. Θέσε τα όριά σου.

Δεν χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν.

Ακόμα και στα μεγάλα σου λάθη, οι άνθρωποι που σε αποδέχονται και σε αγαπάνε, θα καταλάβουν και θα σε στηρίξουν.Οι υπόλοιποι απλά αδιαφορούν και θα συνεχίσουν να αδιαφορούν όσες προσπάθειες και να κάνεις. Μάταιο να προσπαθείς για την γενική αποδοχή. Απλά δεν υπάρχει και δεν το χρειάζεσαι.

Όταν χρειάζεσαι βοήθεια ζήτησέ την.

Είναι τόσο απλό. Δεν την ζητάς δεν την χρειάζεσαι. Γιατί βρίζεις τον άχρηστο τον σύντροφό σου που δεν κουνάει ούτε το μικρό του δακτυλάκι?

Υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα. Λογική και διάλογος.

Ναι μην ξαφιάζεσαι. Αντί να ουρλιάζεις και να κάνεις απλά θόρυβο χαμήλωσε τους τόνους και κάνε διάλογο. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Μην στηρίζεσαι οικονομικά ΠΟΤΕ σε κανέναν.

Δεν υπάρχει ελευθερία όταν είσαι οικονομικά εξαρτώμενος. Έχεις παραδώσει τα ηνία της ζωής σου στον σπόνσορα. Και διαμαρτύρεσαι κιόλας.Έλα να προσπαθήσουμε περισσότερο για την ανεξαρτησία μας...

Μπερδεμένος...αναποφάσιστος... χαμένος στα ψεύτικα θέλω. Τι περιμένεις από τους άλλους?

Δύσκολες δεν είναι οι σχέσεις . Δύσκολο είναι να γνωρίσεις πραγματικά ποιος είσαι και να καταλάβεις τι ζητάς. Όταν φτάσεις στο επίπεδο της αυτογνωσίας τότε όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Ένα - ένα τα σκόρπια κομμάτια της ζωής σου θα μπουν στα σωστά σημεία του παζλ.

Ααα να μην το ξεχάσω... Δεν σε υποχρεώνει κανένας να παντρευτείς. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαιωνίσεις το είδος την στιγμή που ακροβατείς στον παραλογισμό και την υστερία... άστο... πορεύσου μόνος. Μην καταστρέφεις παιδικές ψυχές.

** ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ**. Αυτό αν μπορείς να το κάνεις... εντάξει προχώρα! Διαφορετικά βρες πρώτα την εξαφανισμένη λογική σου , σκότωσε το υπετροφικό "εγώ" σου και μετά...

Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα ‘ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις. §Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές§

Αυτό να θυμάσαι...


Photo by Fahmi Ramadhan / Unsplash