URL

Έτσι το μάθαμε ... έτσι το αφήσαμε. Κανένας δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να αποδείξει το αξίωμα. Απλά το δέχεσαι και το μαθαίνεις στους επόμενους. Μιλώ για όλα τα λανθασμένα κλισέ που μας δίδαξαν, που διαβάσαμε...

Εσύ φίλε μου αμφισβήτησες τα αξιώματα? Όχι βέβαια! Και όμως. Θα προσπαθήσω να σου απαριθμήσω μερικά λανθασμένα κλισέ.

  • Αν αγαπάς κάποιον άνοιξε το παράθυρο.Αν φύγει και επιστρέψει.... άνοιξε την πόρτα και πέτα τον έξω με τις κλωτσιές!

Αυτός που σε αγαπά αληθινά και το "για πάντα" δεν έχει διάρκεια λίγων μηνών, δεν θα φύγει εξαρχής.Ποτέ και για κανέναν λόγο! Δεν χρειάζεσαι τις επιφανειακές σχέσεις.

  • Οι γυναίκες που δεν ζητάνε τίποτα...είναι αυτές που δεν θα πάρουν τίποτα!

Που να ξέρει καλή μου ο άλλος τι στο καλό έχεις μέσα στο κεφάλι σου? Πως θα πάρεις όλα όσα θέλεις -έστω τα μισά- αν δεν διεκδικήσεις? Ζήτα και θα σου δοθεί!

  • Όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το συμπαν...ούτε ακούει , ούτε βλέπει! Το μυαλό είναι αυτό που κινεί τα νήματα

Κάνουμε μέσο όρο 95.000 χιλιάδες σκέψεις την ημέρα.Από αυτές οι 75.000 είναι επαναλαμβανόμενες.Κάποιες ή κάποια γίνεται εμμονή.Επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά...και ξανά. Ο εγκέφαλος λαμβάνει σήμα πως αυτο που τόσο επίμονα σκέφτεσαι είναι ζωτικής σημασίας για σένα.Τότε ξεκινά διεργασίες και οδηγεί όλες τις λειτουργίες προς αυτή την κατεύθυνση.Θετική ανάδραση μεταξύ πεποίθησης και συμπεριφοράς.Αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Εσύ το προκάλεσες φίλε μου και όχι το σύμπαν!

  • Ότι δεν σε σκοτώνει ... σε πληγώνει και πονά

Δυστυχώς τα μεγάλα μαθήματα δεν μας τα δίνει ανώδυνα η ζωή.Είναι όμως τα μεγάλα μαθήματα , που χάρη σε αυτά μας δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούμε.Να κάνουμε αλλαγές .Αλλαγές απαραίτητες για να φτάσουμε στην δική μας τελειότητα. Ξεχωριστή για τον καθένα. Ναι... και θα πληγωθούμε και θα πονέσουμε και Θηβαίο θα ακούσουμε και στα πατώματα θα κυλιστούμε...όμως θα σηκωθούμε! Life goes on φίλε μου.

  • Κάθε εμπόδιο...είναι αποτέλεσμα μιας λανθασμένης κίνησης. Λάθος στην εκτίμηση μιας κατάστασης.

Εντάξει δεν είμαστε τέλειοι. Λάθος εκτιμήσεις , λανθασμένες κινήσεις. Όλα διορθώνονται. Όμως μην αυταπατάσαι πως κάτι σε προστατεύει! Και κάθε εμπόδιο δεν είναι για καλό πάντα. Διορθώνεις --> Προχωράς.

  • Υπομονή... Περίμενε.

Η υπομονή δεν είναι απραξία. Περίμενε... πόσο? Γιατί? Έχει θέσει κανένας τα χρονικά όρια της υπομονής? Τότε εμένα γιατί δεν μου το είπε κανένας?
Υπομονή είναι η ικανότητα να κάνεις τα σωστά βήματα χωρίς πίεση και deadlines , μέχρι να φτάσεις τον στόχο. Ηρεμία πνεύματος, σωστές κινήσεις.

  • Η ζωή είναι δύσκολη.

Η ζωή δεν είναι εύκολη. Δεν είναι δύσκολη.Με τι μπορείς να την συγκρίνεις άραγε για να αποφανθείς? Εύκολη σε σύγκριση με τι? Ζωή φίλε μου είναι αυτό που βλέπουν τα δικά σου μάτια. Ίσως να διαφωνείς ριζικά με όλα όσα είπα. Βλέπεις κάτι που δεν βλέπω εγώ. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το μόνο που υπάρχει :

Τι μπορείς να ανεχθείς και τι όχι.

Μην ψάχνεις συγκεκριμένες απαντήσεις.Δεν υπάρχουν! Είναι πολλές. Διαφορετικές για τον καθένα μας. Μακριά από τα κλισέ! Ψάξε την δική σου αλήθεια ακόμα και αν έρχεται κόντρα στο κατεστημένο. Αυτό σε κάνει να νοιώθεις καλά στην καθημερινότητά σου.

Μην μιζεριάζεις μωρέ.Χαμογέλα! Ένα υπέροχο πλούσιο χαμόγελο που φτάνει στα μάτια. Δες τι μπορείς να κάνεις με τα δεδομένα που έχεις.Μην επικεντρώνεσαι σε όλα όσα δεν έχεις. Δεν έχει και μεγάλη σημασία. Άλλωστε μπορεί να μην υπήρχαν ούτε αυτά τα λίγα που έχεις.

  • ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ:

Τα όρια τα βάζει ο φόβος.Δεν υπάρχουν όρια. Αυτό το ξέρουν αυτοί οι λίγοι που άλλαξαν την ρότα αυτού του κόσμου

Ονειρέψου! Ζήσε! Μην στέκεσαι στα κλισέ! Βρες τις δικές σου απαντήσεις.

URL