Εν αρχή ην το "survivor"! Ναι αυτό το τηλεοπτικό υπερθέαμα. Το φαινόμενο. Η εκπομπή του 74%!!! Εξωπραγματικά νούμερα για ένα τηλεοπτικό σκουπίδι. Και αναρωτιέμαι η αφελής ξανθιά ... Γιατί????

Το «Survivor» ως τηλεοπτικό φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο θα μπορούσε κάλλιστα να μελετηθεί ως ένα «πείραμα» που διερευνά τις οργανικές και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της απομόνωσης των συμμετεχόντων σε ένα έρημο νησί, όπως επίσης και τις συνέπειες του υποσιτισμού ή της κακής διατροφής στον οργανισμό τους.Μια χούφτα ανθρώπων που παίζουν κορώνα γράμματα την ψυχική και σωματική τους υγεία με την ελπίδα να κερδίσουν 100.000 ευρώ! Και να μην κερδίσουν το έπαθλο μένει η αναγνωρισιμότητα. Την σκληρή δουλειά πολλοί εμίσησαν το εύκολο κέρδος και την δόξα ουδείς! Εύκολο???

Το τηλεοπτικό κοινό?

Τι είναι αυτό που βλέπουν οι πολλοί και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω?

'Η μήπως θα έπρεπε να ρωτήσω:

Από τι προσπαθείς να ξεφύγεις καημένε Έλληνα?

Λίγες ώρες εκτός πραγματικότητας για να μπορέσεις να πάρεις μια ανάσα και να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου.Μια καθημερινότητα δύσκολη , σκληρή. Αντί να ασχοληθείς με την δική σου ζωή , ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων. Ταυτίζεσαι μαζί τους , ζεις και εσύ για λίγο σε ένα εξωτικό νησί. Μακριά από το "εδώ".

Είμαστε ένας λαός με μεγαλοπρεπή αίσθηση αυτοσημασίας, με ακόρεστο αίσθημα μοναδικότητας, ασχολούμαστε και μοχθούμε για το δικό μας όφελος, κάνουμε τα πάντα για φήμη και επιτυχία. Εγκλωβισμένος ακόμα σε ένα status που σε θέλει με πολλά υλικά αγαθά για να λέγεσαι "πετυχημένος". Έλλειψη ενσυναίσθησης, με τάση εκμετάλλευσης των άλλων για δικό σου όφελος! Οπότε το "φαινόμενο" είναι ένα σύμπτωμα του ναρκισσισμού της Δυτικής κοινωνίας.

Σου είπαν κατανάλωσε για να υπάρχεις και εσύ το πίστεψες! Τώρα που δεν μπορείς να καταναλώσεις με τους ρυθμούς που θέλεις, νοιώθεις ακυρωμένος.Απομονωμένος, οργισμένος.Είναι εύκολο να ταυτιστείς με ανθρώπους που αντίστοιχα μοχθούν για ασφάλεια , επιβίωση , αυτοπραγμάτωση, κοινωνική αποδοχή.

Δεν μπορείς όμως να ζεις μέσα στην αυταπάτη. Για λίγο ξεφεύγεις από το πρόβλημα όμως αυτό είναι εκεί. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Δεν ψάχνουμε τις αιτίες και μένουμε στις αφορμές. Με ένα "γιατί φτάσαμε εδώ" είμαστε από το πρωί.

Σκέψου. Λίγο. Κάποια λεπτά . Εκεί στις διαφημίσεις όλων αυτών των καταναλωτικών αγαθών που πια δεν μπορείς να αγοράσεις! Αν όντως βαρέθηκες τα ψέματα μην τα λες στον εαυτό σου και διαχειρήσου ποιοτικά τον χρόνο σου. Διαφορετικά... Καλόν ύπνο φίλε μου!