Άνθρωποι και ζώα... ή μήπως "ζώα" και ζώα? Ακούω συνέχεια γύρω μου να μιλούν για αγάπη , για αφοσίωση ,τρυφερότητα , ανιδιοτέλεια. Ψάχνουν αυτά τα ευγενή συναισθήματα καθημερινά και αδιαλείπτως. Οι ίδιοι άνθρωποι που νοιώθουν την ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν δεν μπορούν να δεχθούν και κατά συνέπεια να αγαπήσουν τα ζώα.

Τα ζώα στο σπίτι ,ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, είναι πολύ σημαντικά. Αφενός τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο της ζωής,αφετέρου η συντροφιά του θα οδηγήσει το παιδί σε σπουδαίες ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις, ενώ η συμβίωση μαζί του θα το ωφελήσει, σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Όταν το ζωάκι είναι εμβολιασμένο και καθαρό δεν κινδυνεύεις να αρρωστήσεις εξαιτίας του! Δεν θα σου κάνει κακό ποτέ. Φροντίδα και αγάπη ζητά. Μετά την αγάπη ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, είναι η επόμενη ανιδιοτελής σχέση.Την οποία ο "θαυμαστός" άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί! Το μόνο που γνωρίζει πως είναι το τέλειο δημιούργημα!

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να θυμάται 40.000 μυρωδιές, δεν μπορεί να δει σαν το γεράκι , να τρέξει σαν την αντιλόπη, να οργανώσει την κοινωνία του σαν τις μέλισσες. Το θαυμαστό ον της έκτης μέρας της δημιουργίας κατάφερε να αναπτύξει σε εκπληκτικό ( αν δεχθούμε την θεωρεία της εξέλιξης) βαθμό τον εγκέφαλό του με τι τίμημα όμως? Έχασε το αλάθητο ένστικτό του και την ισορροπία του ψυχικού του κόσμου.

Τα ζώα παραμένουν σε απόλυτο βαθμό «ορθολογικά», αν μας επιτραπεί να τους αποδώσουμε την ιδιότητα. Δεν οργίζονται, δεν επαίρονται, δε μνησικακούν, δεν τεμπελιάζουν, δεν απελπίζονται, δεν αναβάλλουν, ευγνωμονούν. Τα οδηγεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής και η αίσθηση του φυσικού μέτρου. Το ζώο θα σκοτώσει όσο χρειάζεται για να φάει. Ο άνθρωπος σκοτώνει για χίλιους δυό άσχετους και ανάξιους λόγους.

Έχω δει ανθρώπους να έχουν αφιερώσει την ζωή τους στα ζώα και το κατανοώ. Είναι άνθρωποι πληγωμένοι , άτομα που έχουν πονέσει , που δεν έχουν βρει αγάπη και ανταπόδοση. Στα ζώα βρήκαν τρυφερότητα , συντροφιά. Εντάξει ένας σκύλος δεν αναπληρώνει την ανθρώπινη παρουσία όμως είναι μια ψυχή που σε ευγνωμονεί και σου ανταποδίδει αγάπη και τρυφερότητα. Τους ανθρώπους που μισούν τα ζώα δεν μπορώ να καταλάβω! Πως μπορείς να βρίζεις και να κακοποιείς ένα πλάσμα που δεν σου έκανε κανένα κακό? Πως μπορείς να λες πως αγαπάς τον συνάνθρωπο, όταν δεν ξέρεις την σημασία της λέξης?

Πολλές φορές τα ζωάκια είναι ο ενδιάμεσος κρίκος των σχέσεων των ανθρώπων! Καταλαβαίνεις τον χαρακτήρα των ανθρώπων απο την συμπεριφορά τους απέναντι στα ζωάκια.

Δεν εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που κακοποιεί ένα αδεσποτάκι. Σκέψου τι μπορεί να κάνει σε σένα τον ίδιο αν υπάρξει κάποια αφορμή.

Ναι τα ζωάκια με έναν θαυμαστό τρόπο ξεσκεπάζουν την ψυχή μας. Το "είμαι" και όχι το " φαίνεσθαι ". Δυστυχώς έχουμε κάνει τέχνη το υπέροχο "φαίνεσθαι" καλύπτοντας ένα άσχημο " είναι".

Η αγάπη για τα ζώα και γενικά η αγάπη για όλα τα έμβια όντα αυτού του πλανήτη είναι δείγμα πολιτισμού της εκάστοτε εποχής , ενός λαού, μιας χώρας. Ο άνθρωπος είναι υπεράνω όλων. Με την πρώτη ματιά αυτό φαίνεται απόλυτα σωστό. Είναι το πιο τέλειο κατασκεύασμα της φύσης, διαθέτει συντριπτικά πλεονεκτήματα απέναντι σε όλα τα είδη της χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη μας. Επειδή, λοιπόν, ο άνθρωπος είναι το ανώτερο είδος φύσης, του επιτρέπεται να εξουσιάζει τα πάντα, να τα χρησιμοποιεί για το δικό του οικονομικό συμφέρον, αδιαφορώντας για την τύχη, την ύπαρξη, τη ζωή και το θάνατο των υπολοίπων.

Άνθρωποι και ζώα ή "Ζώα" και ζώα?

ΥΓ: Αυτός είναι ο Σνούπυ. Δεν τον ήθελε κανείς! Άλλαξε πέντε οικογένειες σε ένα τετράμηνο. Όταν ήρθε στο σπίτι μου ήταν ένα τρομαγμένο , κακοποιημένο ζωάκι.Υποσιτισμένος , τρομαγμένος, επιθετικός. Τώρα είναι ένα ευτυχισμένο μέλος της οικογένειας μετά από πολύ υπομονή και προσπάθεια!